Висша школа "Авиация"
ГВА ТУ-София
ENG language 
За специалността:


     Специалността "АВИАЦИОННА ТЕХНИКА И ТЕХНОЛОГИИ" осигурява специалисти с висше образование за гражданската авиация.

щракни за да увеличиш

Учебните планове и програми на специалността осигуряват солидна инженерна основа, върху която се изграждат важни знания и умения в различните области на конструиране, производство, експлоатация и ремонт на въздухоплавателни средства и авиационна техника.

Завършилите специалността могат да работят като инженери в конструиране и производство на въздухоплавателни средства, експлоатация и ремонт на въздухоплавателни средства, наземна и полетна експлоатация на въздухоплавателни средства, експлоатация и ремонт на електронно-приборна авиационна техника, управление на въздушното движение, експлоатация на летищната техника, въздухоплавателната администрация.

Полученото висше авиационно образование (бакалавър-авиоинженер и магистър -авиоинженер) дава възможност за лицензиране до всички нива на авиационната правоспособност според международните изисквания.

щракни за да увеличиш

Практическото обучение на студентите се извършва в сътрудничество с водещи български авиационни фирми: Луфтханза техник, България Ер, Хемус Ер, Ер Скорпио, Хели Ер, РВД и др.

Образователните цели се координират с Гражданската въздухоплавателна администрация и са в съответствие изискванията на EASA (European Aviation Safety Agency).

Държавната поръчка за специалността "Авиационна техника и технологии" се основава на потребностите от авиационни специалисти в Република България и се съгласува с Гражданска въздухоплавателна администрация на Министерството на транспорта.


© 2008 - 2018 Катедра Въздушен транспорт